Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010


Η θεατρική ομάδα «Μύγα Μες Στο Γάλα» παρουσιάζει από την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 και κάθε Κυριακή στο θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθίας 27 & Μυκάλης, Κεραμεικός) την παράσταση «Έγκλημα στο Νίχαρ» που βασίζεται στο έργο του F. G. Lorca «Ματωμένος Γάμος». Ώρα έναρξης παράστασης 20:00. Τηλ. κρατήσεων: 6984652855

Το 1932 ο F.G. Lorca παραδίδει στο κοινό ένα από τα πιο γνωστά έργα του, το «Ματωμένο Γάμο», εμπνευσμένος από ένα έγκλημα που διαπράχθηκε το 1928 στην επαρχία Νίχαρ της Αλμερίας και η είδησή του είχε συγκλονίσει την τότε ισπανική κοινωνία. Μία ιστορία αγάπης ή η ανάγκη για ελευθερία πληρώνοντας οποιοδήποτε τίμημα; Το κλασικό κείμενο συναντά το πραγματικό γεγονός, μέσα από μία παράσταση όπου οι λορκικοί ήρωες αποδομούνται και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές έρχονται αντιμέτωποι με την αρχέγονη φύση τους.



Σκηνοθεσία-κίνηση: Ντέλλας Κωνσταντίνος
Παίζουν: Πρωτοπαπά Ηρώ
Ντέλλας Κωνσταντίνος
Βασιλαντωνάκη Σοφία
Μετάφραση-Διασκευή κειμένου: Ντέλλας Κωνσταντίνος
Πρωτότυπη μουσική-ηχοληψία: Γεωργοκώστας Παναγιώτης
Σκηνικά-κοστούμια: η ομάδα
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλεξιάδου Σοφία
Video: Καρακώστας Αυρήλιος



Ξεκάρφωτη παραπομπή του blogger:

"Η αυλαία είναι η είσοδος στον παράδεισο. Έρχεται ο μαέστρος με την μπαγκέτα στο χέρι κι ανοίγει η αυλαία. Τότε αρχίζει η παράσταση. Να η σκηνή, κι απάνω ένα δάσος ή μια πλατεία ή ένας πύργος. Βγαίνει η θεία Τοτίνα. Είναι εκείνη και δεν είναι εκείνη. Σήμερα είναι η Λεονώρα, αύριο η Τραβιάτα, μεθαύριο η Κάρμεν ή η Μιμή... Όλες οι γυναίκες σε μια μονάχα, που ανασαίνουνε, αγαπιούνται και κλαίνε...Όλες οι ζωές και όλοι οι θάνατοι, οι πιο όμορφες, οι πιο μεγάλες κι οι πιο θλιβερές ζωές....Να το θέατρο...."

Πιραντέλλο, Απόψε αυτοσχεδιάζουμε


1 σχόλιο: